25. obletnica Slovenske demokratske mladine: “Mladi hočemo prihodnost v Sloveniji!”

25. obletnica Slovenske demokratske mladine: “Mladi hočemo prihodnost v Sloveniji!”

25. obletnica Slovenske demokratske mladine: “Mladi hočemo prihodnost v Sloveniji!”

V soboto, 15. novembra je v Lučinah potekala slovesnost ob 25. obletnici Slovenske demokratske mladine, ki so se je med drugim udeležili Romana Tomc, Patricija Šulin, številni funkcionarji SDS, člani SDM iz vse Slovenije ter Tin Kampl, predsednik Mladinskega sveta Slovenije in nekateri predstavniki drugih nacionalnih mladinskih organizacij.

Na prireditvi so se zbrani sprehodili skozi zgodovinsko pot SDM, ki se je vtisnila v marsikatera življenja in pustila pečat v temeljih mladinskega organiziranja ter oblikovanja naše domovine – Slovenije. Predstavljena je bila tudi resolucija z naslovom “Mladi hočemo prihodnost v Sloveniji!” Resolucija predstavlja ključne probleme današnje mlade generacije ter konkretne predloge za rešitev mladinske problematike v Sloveniji.

Predsednik Slovenske demokratske mladine Andrej Čuš je izpostavil pomemben prispevek Slovenske demokratske mladine k osamosvojitvi Slovenije, saj je bila marca leta 1990 SDM prva organizacija, ki je predstavila pobudo Svoboda za Slovenijo in zahtevala razpis referenduma za samostojno Slovenijo. Izpostavil je, da je SDM skozi zgodovino odigrala pomembno vlogo v mladinskem sektorju, saj je bila ena izmed ustanoviteljic MSS ter tudi pobudnica za ustanovitev današnjega Urada za mladino.

Podpredsednik SDM in gostitelj slovesnosti Žan Mahnič je vse zbrane prisrčno pozdravil v čudoviti Poljanski dolini.  Prenesel nam je tudi pozdrave predsednika SDS Janeza Janše, ki bi moral biti slavnostni govornik na praznovanju obletnice, ampak iz znanih razlogov ni mogel biti v naši sredi.

Številni gosti, ki so nagovorili članice in člane SDM, so organizaciji zaželeli obilo uspehov v prihodnje ter čestitali za dozdajšnje uspehe.

Evropska poslanka Romana Tomc je dejala, da mnoge vodilne politične stranke ne obstajajo niti 25. mesecev, kaj šele let in da jih do takšnega jubileja čaka ogromno dela.

Član IO SDM Dominik Štrakl je ob zaključku predstavil Resolucijo »Mladi hočemo prihodnost v Sloveniji«, ki se nahaja v prilogi.

Mladi glasbeniki, folkloristi in pevski zbor so s svojimi nastopi pripravili zelo bogat in domoljuben kulturni program.

Resolucija SDM – 25. obletnica

Deli z ostalimi na priljubljenem družbenem omrežju
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone