Delegacija SDM obiskala kongres Junge ÖVP v Linzu

Delegacija SDM obiskala kongres Junge ÖVP v Linzu

Delegacija SDM obiskala kongres Junge ÖVP v Linzu

Na povabilo mednarodnega sekretarja podmladka Avstrijske ljudske stranke (Junge Österreichische Volks Partei) smo se trije člani SDM Marko Puš, Maja Bašelj in Domen Marinč udeležili njihovega 25. kongresa, imenovanega Bundestag.

Že pri vstopu na kongresno prizorišče nas je prijazno sprejel in pozdravil predsednik Junge ÖVP ter zunanji minister Avstrije, Sebastian Kurz. Prireditev je potekala v manj formalnem in zelo sproščenem vzdušju s plesno glasbenimi točkami, ki so ga popestrili inovativni video vložki vodstva Junge ÖVP o njihovem dosedanjem delu. Kongresa so se udeležile tudi številne mednarodne delegacije iz cele Evrope ter najvišji predstavniki avstrijske politike. V svojih nagovorih so se dotaknili aktualnih političnih razmer, predvsem skrbi za varnost proti naraščajočemu terorizmu in ekstremizmu, o nujnosti sprejema pokojninske reforme ter pomembnosti angažmaja mladih v politiki. Ravno zaradi slednjega so prihajale pohvale dosedanjemu vodstvu in predsedniku Junge ÖVP iz vsepovsod, saj so pomembno prispevali k rasti politične podpore matični stranki.

Na volitvah za novo vodstvo se je za predsednika že tretjič potegoval Sebastian Kurz, ki je prejel 100% podporo delegatov.

Organizatorjem se zahvaljujemo za povabilo na odlično pripravljen kongres, kjer smo dobili marsikatero novo idejo za naše nove projekte in za nova poznanstva, s katerimi bomo ostali v trajnem stiku z željo po skupnem sodelovanju.

SDM na ÖVP 2 SDM na ÖVP 1 SDM na ÖVP 4 SDM na ÖVP 3 SDM na ÖVP 5

Deli z ostalimi na priljubljenem družbenem omrežju
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone