Gašper Pečar se je udeležil izobraževanja v Budimpešti

Gašper Pečar se je udeležil izobraževanja v Budimpešti

Gašper Pečar se je udeležil izobraževanja v Budimpešti

Gašper Pečar, predsednik Kluba članov občinskih in mestnih svetov SDM se je udeležil izobraževanja v Budimpešti.

Robert Schuman Institute (RSI) iz Budimpešte, ki spada pod okrilje Evropske ljudske stranke (EPP) je pretekli teden organiziral tridnevno izobraževanje o pogajanjih in pogajalskih sposobnostih za člane mladinskih organizacij. Udeležilo se ga je štirinajst »pogajalcev« iz šestih držav EU (Bolgarija, Hrvaška, Madžarska, Romunija, Slovaška in Slovenija). Izobraževanje in trening pogajanj je vodil svetovno priznan nizozemski strokovnjak Drs. Adrian Borggreve, ki je v preteklosti med drugem predaval tudi na prestižnem Harvardu in Cambridgu.

Treningi so bili intenzivni, zahtevni, teoretični in praktični, predstavljeni in uporabljeni so bili modeli iz »Harvard Law School«, na katerih je predavatelj dal največji povdarek in dejal, da je zelo pomembno, da jih prisotni znajo čim bolje uporabljati v vsakdanjem življenju in v okolju v katerem živijo, delujejo.

Sogostitelj dogodka je bil dr. Gergely Gulyas, podpredsednik madžarskega parlamenta, ki je udeležence povabil na obisk v parlament, goste pa je sprejel tudi vodja odbora za zunanje zadeve Szolt Nemeth. Govora je bilo predvsem o aktualni migrantski krizi, kot tudi problematiki zaposlovanja mladih in njihovih odhodih na tuje delovne trge ter selitvijo v ekonomsko razvitejše države.

Tako Drs. Adrian Borggreve, zaposleni na inštututu, koordinatorji dogodka in tudi vsi prisotni so si bili enotni, da je dogodek potekal na visokem nivoju in da je bil uspešen, kar se je potrdilo tudi s preverjanjem pridobljenega znanja, izpitom iz zmožnosti uporabe le tega v konkretnih primerih ter v različnih življenjskih situacijah na katerem so udeleženci dosegali nadpovprečne rezultate.

rsi1 rsi2 rsi3 rsi4 rsi5 rsi7

Deli z ostalimi na priljubljenem družbenem omrežju
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone