Klubski večer SDM z dr. Matejem Makarovičem

Klubski večer SDM z dr. Matejem Makarovičem

Klubski večer SDM z dr. Matejem Makarovičem

Slovenska demokratska mladina je na klubskem večeru gostila dr. Mateja Makaroviča, prvega predsednika SDM. Z dogodkom smo počastili 25. obletnico pobude z naslovom Svoboda za Slovenijo, s katero je 13. marca 1990 takratna SDM prva javno pozvala k plebiscitu o samostojnosti Slovenije.

Dr. Makarovič se je spominjal nastanka enega izmed prvih demokratičnih političnih podmladkov. Za razliko od nomenklature, so imeli mladi demokrati nemalo organizacijskih težav, niso imeli političnih izkušenj, znanja, imeli so pa vsebino, cilje in načrte za Slovenijo, česar pa mladi komunisti niso imeli.

V nadaljevanju je dr. Makarovič orisal trenutno stanje v državi, kjer med državljani prevladujeta apatija in nezainteresiranost za politiko. Za politiko med ljudmi velja, da je nekaj slabega. Povečujejo se nagnjenja k ekstremom, skrajna levica se krepi. Zato je pozval k aktiviranju civilne družbe, ki so ji blizu vrednote desnosredinskih demokratov. Mediji niso edini, ki vplivajo na mnenja ljudi, večina informacij še vedno poteka od ust do ust, zato je treba govoriti z ljudmi ter jim znova in znova osvetljevati položaj, v katerem se je znašla Slovenija in jim odpirati oči z argumenti.

Klubski večer smo zaključili v prijetnem vzdušju ob neformalnem druženju.

 

 

Deli z ostalimi na priljubljenem družbenem omrežju
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone