Na dobrodelnem koncertu v Šentjurju smo zbirali sredstva za male srčke

Na dobrodelnem koncertu v Šentjurju smo zbirali sredstva za male srčke

Na dobrodelnem koncertu v Šentjurju smo zbirali sredstva za male srčke

V nedeljo smo na dobrodelnem koncertu v Šentjurju, ki ga je organiziral občinski odbor Slovenske demokratska mladine Šentjur, zbrali 1900 evrov za nakup ultrazvočnega aparata za Pediatrični urgentni center Splošne bolnišnice Celje. Direktorica bolnišnice je izpostavila, da bodo zbrana sredstva pripomogla k bolj kvalitetnemu zdravljenju otrok. Vsem obiskovalcem in nastopajočim se je zahvalila za njihovo nesebično pomoč.

V nedeljo je v prostorih Ipavčevega kulturnega centra Šentjur potekala dobrodelna glasbena prireditev »Iz srca za srčke«, ki jo je organizirala Slovenska demokratska mladina Šentjur. Namen prireditve je bilo zbiranje sredstev za nov ultrazvočni aparat na Pediatričnem urgentnem centru v Splošni bolnišnici Celje. Za glasbeni program so poskrbeli MoPZ skladateljev Ipavcev Šentjur, Vokalna skupina 7 de’ci, Sekstakord, Ansambel Pik, Ansambel Lunca, Mateja Bobek, Anže Šuštar in HIP HOP skupina Plesnega centra TBA.

srca

Prireditve se je udeležila tudi direktorica Splošne bolnišnice Celje mag. Marjeta Guček Zakošek, ki se je zahvalila vsem obiskovalcem in nastopajočim za njihovo nesebično pomoč. Poudarila je, da je stanje v slovenskem zdravstvu zaskrbljujoče, težave pa običajno najbolj občutijo bolniki. Slabe razmere in pomanjkanje financ prepogosto privedejo do takšnih prireditev, kjer se zbirajo sredstva za opremo in operacije. Dejala je, da je tudi sama mati, zato se še kako zaveda, kakšno olajšanje bo staršem otrok predstavljal nov ultrazvočni aparat, ki bo zagotovil hitrejše postavljanje diagnoz in okrevanje najmlajših.

Tudi predsednica odbora SDM Šentjur Martina Kroflič se je zahvalila vsem, ki so kakorkoli pomagali pri izvedbi koncerta. Direktorici Splošne bolnišnice Celje je predala celoten izkupiček od prodanih vstopnic v vrednosti 1500 evrov ter dodatnih 400 evrov, ki jih je za nakup aparata darovala poslanka v Državnem zboru iz vrst SDS Jelka Godec.

Koncerta so se udeležili tudi člani vodstva Slovenske demokratske mladine iz vseh koncev Slovenije, na čelu s predsednikom in poslancem Državnega Zbora, Žanom Mahničem.

srca

 

Deli z ostalimi na priljubljenem družbenem omrežju
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone