Na naš odziv Društvo študentov medicine umaknilo sliko diktatorja

Na naš odziv Društvo študentov medicine umaknilo sliko diktatorja

Na naš odziv Društvo študentov medicine umaknilo sliko diktatorja

Odzvali smo se na neprimerno fotografijo, ki so jo v Društvu študentov medicine Slovenije uporabili na svojem kandidacijskem listu, kar lahko preberete tukaj.

Včeraj smo dobili odgovor predsednika Društva študentov medicine Slovenije, ki ga objavljamo v nadaljevanju.

“Spoštovani!

Na vas se obračamo z odgovorom na vaše opozorilo, ki ste ga nam poslali. Zahvaljujemo se vam za vaše opozorilo in vam želimo objasniti okoliščine objave te slike. Kandidaturni list je bil objavljen z namenom pridobivanja informacij od kandidatov, kakšna je njihova motivacija, kakšni so njihovi plani dela in kaj so do sedaj počeli v društvu, torej je za nas najpomebnejša vsebina prijave. Ravno zato objavljamo tako vrsto razpisa, da skupščina izvoli kandidate, ki bodo najbolj kompetentni za vodenje društva. Ker smo se posvečali predvsem vsebini razpisa, izbiri slike nismo namenili posebne pozornosti, ampak je bila objavljena zgolj provizorična slika. Razumemo, da je lahko objava slike Josipa Broza Tita za nekatere bila sporna in žaljiva, na kar pri objavi razpisa nismo pomislili in se morebitnim oškodovanim za to opravičujemo. Zato smo po vašem opozorilu tudi zamenjali sliko v kandidaturnem listu.

V prihodnosti bomo na take stvari bolj pozorni in bomo še naprej poskušali delovati čim bolj profesionalno in nepolitično, kar je tudi v skladu z našim statutom. Vedno smo in bomo delovali kot odprto društvo za vse medicince.

Z lepimi pozdravi,
Aleks Šuštar
Predsednik DŠMS 2015″

kandidaturni-list1-1

Deli z ostalimi na priljubljenem družbenem omrežju
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone