Najbolj primerno okolje za razvoj otroka je družina z očetom in mamo

Najbolj primerno okolje za razvoj otroka je družina z očetom in mamo

Najbolj primerno okolje za razvoj otroka je družina z očetom in mamo

Danes je v Ljubljani potekala novinarska konferenca interesnih organizacij Slovenske demokratske stranke, in sicer so predsednica ŽO SDS Alenka Jeraj, predsednik Kluba seniork in seniorjev mag. Zvonko Zinrajh in generalni sekretar SDM Matej Zorko predstavili stališča proti noveli zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, o kateri se bo glasovalo na nedeljskem referendumu.

Stališče Slovenske demokratske mladine je predstavil generalni sekretar SDM Matej Zorko, ki je uvodoma poudaril, da je mlade v SDM zelo zmotilo, da se je Študentska organizacija postavila na eno stran. »Članstvo v študentski organizaciji je obvezno, zato bi ta organizacija morala zastopati interese vseh študentov in skrbeti za kakovost študija. Ne pa da se strikno postavlja ne eno stran in diskriminira študente, ki mislijo nasprotno, da si večina od njih sploh ne upa izraziti svojega mnenja,« je dejal Zorko. Dodal je, da je SDM zgrožen, ker se podobne stvari dogajajo tudi v srednjih šolah in na fakultetah, »predvsem na pedagoški in filozofski fakulteti, na FDV in še posebej na Fakulteti za socialno delo, kjer izobražujejo bodoče socialne delavce, ki bodo nekoč presojali, komu bodo dodeljevali otroke pri posvojitvah.«

 

»Kot smo lahko zasledili iz pisem posameznih študentov, nekateri profesorji mnenje posameznega študenta o tej tematiki celo upoštevajo pri končni oceni,« je povedal generalni sekretar SDM. Izpostavil je, da je kampanja izjemno nestrpna s strani tistih, ki se razglašajo za strpne in ves čas govorijo o sovražnem govoru. »Pogrom nad študentko Normo Korošec,  ki je izrazila svoje nestrinjanje z zakonom, je presegel vse meje dobrega okusa. In to še daleč ni edini takšen primer,« je dejal Zorko.

»V Slovenski demokratski mladini se s predlogom tega zakona ne strinjamo, saj menimo, da je za razvoj otroka najbolj primerno okolje družina z očetom in mamo,« je poudaril generalni sekretar SDM.

Nenazadnje je pozval mlade h glasovanju proti. »Če ste mladi proti temu, da ocenjujejo vaša prepričanja in ne vaša znanja,  če ste proti temu, da govorijo v vašem imenu, čeprav vas niso vprašali po vašem mnenju, če ste proti temu, da izvajajo pogrom nad tistimi, ki se z njimi ne strinjajo, če ste proti temu, da  določajo norme in merila kaj kdo sme misliti in povedati ter kaj ne, potem v nedeljo na referendumu glasujte PROTI.«

Novinarska PROTI 1 Novinarska PROTI 2

Deli z ostalimi na priljubljenem družbenem omrežju
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone