Obisk Pomurske regije in pogovorni večer z Janezom Janšo

Obisk Pomurske regije in pogovorni večer z Janezom Janšo

Obisk Pomurske regije in pogovorni večer z Janezom Janšo

V petek, 9. oktobra 2015, je del vodstva Slovenske demokratske mladine obiskal Pomursko regijo. Najprej nas je sprejel murskosoboški škof dr. Peter Štumpf. V pogovoru nam je predstavil zgodovino Prekmurja, razvoj jezika, kulture, znane Prekmurce in njihove dosežke ter orisal trenutno stanje. Izrazil je skrb nad prihodnostjo, saj se veliko mladih, izobraženih izseljuje in išče delo v tujini. Po drugi strani pa je sreča, da je v bližini Avstrija, saj se tako kriza manj občuti. Srečanje smo zaključili s skupnim upanjem na boljšo prihodnost mladih v Pomurski regiji in celotni Sloveniji.

Sledil je ogled mlina na Muri, kjer nam je naš član Dominik Štrakl spregovoril še o nekaterih drugih vidikih Pomurja in predstavil svojo občino Veržej.

Nato smo si ogledali še Center domače umetnostne obrti v Veržeju, ki deluje pod okriljem Salezijanskega zavoda Marianum. V sklopu centra deluje rokodelska delavnica, kjer se lahko obiskovalci preizkusijo v ročnih spretnostih, na voljo imajo različne materiale, glino, les, koruzno listje…

Vrhunec dneva je bil pogovorni večer SDM z naslovom “Osamosvojitev in Slovenija danes – ponovno na prelomnici”, na katerem sta sodelovala dr. Ivan Štuhec in Janez Janša. V nabito polni dvorani v Veržeju sta nizala misli in analize našega političnega vsakdana s pogledom v preteklost in prihodnost. Dotaknila sta se dogajanja v času osamosvajanja Slovenije, politične realnosti, medijskega monopola in sodnega sistema ter tudi aktualne begunske problematike in družinskega zakonika.

Več o pogovornem večeru na: http://prva.sds.si/News/Details/2433

Deli z ostalimi na priljubljenem družbenem omrežju
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone