Podmladek Evropske ljudske stranke pozdravlja izpustitev Janeza Janše

Podmladek Evropske ljudske stranke pozdravlja izpustitev Janeza Janše

Podmladek Evropske ljudske stranke pozdravlja izpustitev Janeza Janše

Izpustitev Janeza Janše je bila po mnenju mnogih pravnih strokovnjakov, ki ne izhajajo iz »Kumrovške« šole, zgolj vprašanje časa. V teh dneh je podporo in veselje nad odločitvijo Ustavnega sodišča izrazil tudi predsednik podmladka Evropske ljudske stranke Konstantinos Kyranakis.

Predsednik podmladka Evropske ljudske stranke je pozdravil odločitev Ustavnega Sodišča Republike Slovenije ob izpustitvi predsednika Slovenske demokratske stranke Janeza Janše.

“Danes smo vsi, ki smo stali za pravično obravnavanje in sojenje bivšega premierja, to končno opravičili, ko je slovensko ustavno sodišče soglasno glasovalo za izpustitev Janeza Janše, katerega proces je bil politično motiviran ter politično manipuliran,” je komentiral Konstantinos Kyranakis, ki je svojo podporo izkazal tudi s svojim nedavnim obiskom v Sloveniji. Na obisku v Sloveniji je sestankoval s predstavniki državnih organov ter nagovoril enega izmed shodov Odbora 2014.

Pošteno in pravično sojenje je temeljna pravica vseh državljanov; nepristranski in neodvisen sodni sistem je nujna osnova v vseh osemindvajsetih državah članicah.

Članek podmladka EPP je dostopen na: http://youthepp.eu/news/slovenian-constitutional-court-releases-janez-jan%C5%A1a

Deli z ostalimi na priljubljenem družbenem omrežju
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone