Podpiramo evropsko državljansko pobudo “Minority SafePack”

Podpiramo evropsko državljansko pobudo “Minority SafePack”

Podpiramo evropsko državljansko pobudo “Minority SafePack”

V Slovenski demokratski mladini smo pristopili k zbiranju podpisov evropske državljanske pobude z naslovom Minority SafePack. Namen pobude je zaščita avtohtonih narodnih manjšin v Evropi, kamor so vključene tudi slovenske manjšine v tujini ter italijanska in madžarska narodna manjšina v Sloveniji.

Poglavitni cilj pobude je sprejem niza pravnih aktov za izboljšanje zaščite oseb, ki pripadajo avtohtonim narodnim in jezikovnim manjšinam v EU. Ti bi namreč morali vključevati politične ukrepe na področju regionalno govorjenih jezikov in jezikov manjšin, izobraževanja in kulture, regionalne politike, sodelovanja, enakosti, avdiovizualnih ter drugih medijskih vsebin.

Več informacij o sami pobudi lahko najdete na spletni strani https://www.fuen.org/ ali na spletni strani evropske državljanske pobude: http://www.minority-safepack.eu/.

Svoj podpis lahko elektronsko oddate na povezavi: https://ec.europa.eu/citizens-initiative/32/public/#/

Zbiranje podpisov poteka do 3. aprila 2018. Pobudo lahko podpišejo vsi državljani EU, ki imajo volilno pravico. Po predpisih o evropskih državljanskih pobudah moramo v Sloveniji zbrati 6000 podpisov.

SDM

Deli z ostalimi na priljubljenem družbenem omrežju
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone