Kontakt: tajnistvo@sdm.si

Politika varstva osebnih podatkov pri uporabi piškotkov

Piškotek je majhna datoteka, ki ga spletno mesto, ki ga obiščete, pošlje brskalniku. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Tako je lahko vaš naslednji obisk istega mesta bolj uporaben in lažji. Piškotki imajo pomembno vlogo. Uporaba spleta bi bila brez njih znatno manj prijetna.

Piškotke uporabljamo za štetje obiskov ter za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani.

Stran ne beleži osebnih podatkov, kot je naslov IP in ga anonimizira.

Podatke pridobljene s piškotki hranimo na območju Republike Slovenije ter jih ne iznašamo v druge države.

Podatke pridobljene s piškotki hranimo do preklica soglasja za hranjenje in obdelavo.

V kolikor bi prenehali zgoraj opisani nameni, zaradi katerih hranimo in obdelujemo zgoraj navedene podatke, bomo podatke pridobljene s piškotki, nemudoma učinkovito in trajno izbrisali.

Vsak posameznik, lahko za svoje podatke kadarkoli zahteva popoln izbris podatkov pridobljenih s piškotki in sicer tako, da navede točne podatke na podlagi katerih je mogoče izbrisati podatke. Vsak posameznik ima tudi v svojem brskalniku možnost izbrisati piškotke.

V primeru, da bi želeli nadalje obdelovati podatke pridobljene s piškotki za namen, ki ni namen, za katerega so bili osebni podatki zbrani, bomo posamezniku pred tako nadaljnjo obdelavo podatkov zagotovili informacije o tem drugem namenu in vse nadaljnje relevantne informacije, da bo lahko podal privolitev za takšen namen obdelave.

Vsak posameznik lahko v primeru, da meni, da so mu z naše strani kakorkoli kršene pravice z naslova varstva njegovih osebnih podatkov, kadarkoli poda zahtevek za pojasnilo stranki Slovenska demokratska stranka ali  nadzornemu organu – Informacijskemu pooblaščencu v Republiki Sloveniji: Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana, https://www.ip-rs.si .

Slovenska demokratska stranka hrani pridobljene podatke posameznikov s skrbnostjo dobrega gospodarja in le z namenom obveščanja in izvajanja dejanj za katera je posameznik podal izrecno soglasje, brez namena pridobivanja posebnih informacij iz osebnih podatkov posameznikov. Storili bomo vse, kar je v naši moči, da posamezniku pomagamo pri uveljavljanju svojih pravic.