Predstavnika SDM na kongresu Fidelitasa v Budimpešti

Predstavnika SDM na kongresu Fidelitasa v Budimpešti

Predstavnika SDM na kongresu Fidelitasa v Budimpešti

V soboto, 14. marca 2015 je v Budimpešti potekal kongres podmladka največje madžarske stranke, Fidelitasa. Kongresa sva se na povabilo stranke udeležila tudi delegata Slovenske demokratske mladine, Andreja Pintar in Žiga Korsika. Na kongresu je Fidelitas izvolil novo vodstvo. Poslovil se je stari predsednik  Péter Ágh, njegovo mesto pa je prevzel Böröcz László. Na kongresu je zbrane delegate v imenu SDM nagovoril tudi Žiga Korsika, ki se je zahvalil za povabilo in izrazil upanje, da bosta obe organizaciji tudi v prihodnje dobro sodelovali.

Med samim volilnim delom smo imeli tuji gostje priložnost med drugim obiskati 3. največji parlament na svetu, torej madžarski parlament. Stavba, zgrajena med letoma 1885 in 1905, ki jo krasi več kot 40 kg čistega zlata, je zagotovo ena najlepših stavb v Budimpešti. V parlamentu je predstavljena tudi dolga zgodovina madžarskega naroda. Kot zanimivost naj omenim, da so prav v nedeljo, 15. marca Madžari praznovali državni praznik, v spomin na revolucijo iz leta 1848, ki označuje osamosvojitev Madžarskega kraljestva izpod Avstrijskega imperija. Po celotnem mestu je bilo opaziti pripadnost prebivalcev svojemu narodu – zastave in broške so bile prisotne praktično na vsakem koraku. Madžari so vidno ponosni na svojo državo in javno zavračajo tudi vse povezano s komunističnim režimom. V celotnem mestu so obdržali samo en spomenik iz teh časov in še pred tem redno potekajo demonstracije.

Fidelitas je organizacija, ki deluje že od leta 1996 in je v tem času nanizala kar nekaj uspehov. Organizaciji tudi v prihodnje želimo veliko uspehov in nadaljnjega sodelovanja.

Andreja Pintar

Fidelitas 1 Fidelitas 2 Fidelitas 3

Deli z ostalimi na priljubljenem družbenem omrežju
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone