Predstavnika SDM na zasedanju IYDU v Lizboni

Predstavnika SDM na zasedanju IYDU v Lizboni

Predstavnika SDM na zasedanju IYDU v Lizboni

V preteklem tednu, od 11. 9. do 15. 9. 2014, sta se predstavnika SDM, mednarodna sekretarka Tinkara Oblak in vodja kabineta Jure Ferjan, na Portugalskem v Lizboni, udeležila zasedanja Sveta Mednarodne mladinske demokratične unije – IYDU, ki je sestavljena iz podmladkov desno sredinskih političnih organizacij iz vsega sveta.

Na zasedanju so potekale volitve, kjer so prisotni izvolili novega predsednika, namestnika predsednika, 10 podpredsednikov, zakladnika in generalnega sekretarja.

Podmladek SDM je na dogodku predstavil resolucijo o zadevi Patria »Slovenia – The Patria Case«, ki je bila soglasno sprejeta. Resolucija priznava predsednika Slovenske demokratske stranke Janeza Janšo kot političnega zapornika v Evropski uniji in mu izraža podporo. Resolucija med drugim Poziva slovensko pravosodje, da se o zadevi Patria odloči neodvisno in brez pritiska, predvsem pa na podlagi slovenske zakonodaje in vladavine prava.

Srečanje je bilo bogato tudi s programom, raznimi delavnicami in predavanji strokovnjakov iz posameznih področij gospodarstva, investicijskih podjetij, političnih institucij ipd., ki so z udeleženci mednarodnega srečanja delili svoje znanje in izkušnje.

 

Deli z ostalimi na priljubljenem družbenem omrežju
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone