Predstavniki SDM na Evropskem mladinskem dogodku 2016

Predstavniki SDM na Evropskem mladinskem dogodku 2016

Predstavniki SDM na Evropskem mladinskem dogodku 2016

Predstavniki Slovenske demokratske mladine smo se ta vikend udeležili dogodka za mlade European Youth Event v francoskem Strasbourgu. Dogodek je v Evropskem parlamentu potekal od petka do nedelje, udeležilo se ga je več kot 7500 mladih, ki so lahko sodelovali na več sto aktivnostih.

Evropski mladinski dogodek je namenjen mladim iz vseh evropskih držav, ki lahko sodelujejo na številnih delavnicah, kjer debatirajo o trenutno aktualnih tematikah. Zaposlovanje med mladimi, podjetništvo, migrantska kriza, možnosti stažiranj in zaposlitev v evropskih institucijah, evropske politike, trajnostni razvoj Evrope in številne druge so teme, o katerih je tekla beseda. Raznovrstne delavnice so pokazale, da mladim ni vseeno za to, kaj se dogaja v njihovih državah in okolici, kar so opazili tudi povabljeni gostje. Med njimi so bili evropski poslanci in drugi visoki predstavniki evropskih institucij, ki so obljubili, da bodo mladi slišani in tudi upoštevani.

Organizatorji so seveda poskrbeli tudi za zabavni program s številnimi glasbenimi skupinami, plesalci, akrobati in drugimi popestritvami.

Vikend pa nam je bil naklonjen tudi z lepim vremenom, ki smo izkoristili za ogled mesta in njegove okolice. Mesto Strasbourg velja za eno lepših francoskih mest, leži pa blizu meje z Nemčijo. Glavni trg s katedralo, številne palače, pisane ulice in predel Petite France je le nekaj predelov, ki so zagotovo vredni ogleda. Delegacija Slovenske demokratske mladine je na dogodku uživala in polni vtisov se bomo srečanja udeležili tudi v prihodnosti. Naslednji dogodek bo potekal v letu 2018.

Mladi smo prihodnost, zato je prav, da se tovrstnih pogovornih dogodkov aktivno udeležujemo in izrazimo svoje skrbi in predloge. V kolikor bi se nam želeli na dogodku European Youth Event 2018 pridružiti, pa nam to sporočite!

EYE 1 EYE 2 EYE 3 EYE 4 EYE 5

Deli z ostalimi na priljubljenem družbenem omrežju
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone