Programski Kongres SDM uspešno za nami!

Programski Kongres SDM uspešno za nami!

Programski Kongres SDM uspešno za nami!

V soboto, 21. aprila 2018, smo v Slovenski demokratski mladini v Brežicah izvedli programski kongres, na katerem smo sprejeli konkretne obljube za katere smo prepričani, da bodo izboljšale življenje mladih.

 

Po sprejemu dnevnega redu in izvolitve delovnega predsedstva, so na oder prišli naši cenjeni gosti. Prva sta bila mag. Andrej Vizjak, predsednik lokalnega odbora SDS in Katja Čanžar, ki v Brežicah opravlja funkcijo poklicne podžupanje. Oba sta izrazila zadovoljstvo nad izvedbo kongresa v njunem lokalnem okolju, ga nam malce bolj predstavila in zaželela uspšeno delo.

 

Sledila sta jima predsednika sestrskih pomladnih podmladkov, Daniel Valentine iz Nove Generacije – SLS in Matjaž Kosi iz Mlade Slovenije. Tako kot mi, sta oba bila vesela prisotnosti in ponovnega sodelovanja med podmladki slovenske desne sredine, za katero se vsi trudimo, da bi ponovno vodila Slovenijo v boljšo prihodnost.

 

Naslednji je na oder prišel predsednik SDM in poslanec v Državnem zboru Republike Slovenije, Žan Mahnič. Tudi on je izpostavil pozitiven razvoj v sodelovanju med pomladnimi podmladki in se zahvalil za prisotnost njunih predsednikov. Sledil je nagovor glede težavnih tednov, ki so pred nami, če želimo uresničiti naš cilj, da bomo v prihodnjih štirih letih skupaj s tistimi, ki v srcu dobro mislijo in podpirajo Slovenijo, spremenili Slovenijo na bolje. V ta namen je SDM tudi pripravila program s konkretnimi predlogi, s katerimi nameravamo obrniti zadnja štiri leta izgubljenih priložnosti ter dati mladim politično opcijo zaradi katere bodo v veseljem odšli na volitve in tako obrniti trend zniževanja politične participacije mladih.

 

Predsedniku SDM je sledil predsednik Slovenske demokratke stranke Janez Janša, ki je vse zbrane pohvalil na tem, da so s svojo navdušenostjo segreli dvorano, ki jo bomo v trenutni in prihajajoči volilni vročici državnozborskih, lokalnih in evropskih volitev še kako potrebovali. V svojem govoru je izpostavil tri ključne stvari za nas mlade. Za SDS in za vse naše politične predloge, mladi nismo socialni problem, ki ga je potrebno reševati, vendar prihodnost. Mladi, otroci in družina so ključni garant slovenskega naroda, da zagotovi svojo prihodnost, še posebej v luči slabega demografskega položaja v katerem se nahajamo. Kot drugo, so trenutne generacije prve, ki bo v celoti poslovala na nov, inovativen način, ki nam ga ponujajo IKT, delitvena ekonomija ter kar nakazujejo kriptovalute in blockchain, pri čimer pa se ne bo spremenil odnos do tega, kar določa vrednost, to pa sta ponudba in povpraševanje. Po njegovem mnenju bo ključno za naše preživetje in blagostanje misel Francisa Bacona, da suverenost posameznika leži v njegovem znanju. Kot tretje pa je izpostavil volilne namene različnih starostnih kategorij, pri čimer bodo starejši od 65 let zagotovili trikrat tolikšno udeležbo na prihajajočih volitvah kot mladi od 18 do 25 let. To pomeni, da bo o naši prihodnosti odločala drugače spoštovanja vredna generacija, ki pa se na žalost ne zaveda kompleksnosti izzivov s katerimi se soočamo mladi. Ravno zato je tako ključno, da s svojim delom prepričamo mlade, da se nam pridružijo na volitvah, saj bodo pri tem mladi bolj uspešni kot naši starejši kolegi.

 

Govorom je sledil še uradni del kongresa, kjer je bila glavna točka predstavitev našega programa, še posebej konkretnih predlogov za reforme na najbolj ključnih področjih za nas mlade: izobraževanje, trg dela, stanovanjska in socialna politika ter mladinska politika. Po predstavitvi, debati in predlogov delegatov smo sprejeli naš program »Zmagoviti val za mlade.”

skupina SDM 20180421_1 Žan Mahnič Kongres SDM 20180421_2 Žan Mahnič Kongres SDM 20180421_1 Janez Janša SDM 20180421_1 Janez Janša SDM 20180421_2 skupina SDM 20180421

Deli z ostalimi na priljubljenem družbenem omrežju
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone