SDM začel z zbiranjem podpisov za ukinitev RTV prispevka

SDM začel z zbiranjem podpisov za ukinitev RTV prispevka

SDM začel z zbiranjem podpisov za ukinitev RTV prispevka

Predsednik in članica Izvršilnega odbora Slovenske demokratske mladine Žan Mahnič in Maja Bašelj sta na novinarski konferenci predstavila pobudo Slovenske demokratske mladine za začetek zbiranja podpisov pod pobudo za ukinitev obveznega plačevanja RTV prispevka.

Maja Bašelj je poudarila, da smo v Slovenski demokratski mladini prepričani, da RTV Slovenija ne izpolnjuje svojega, s posebnim zakonom, opredeljenega poslanstva. Javna radiotelevizija bi morala izpolnjevati javni interes, torej optimalno in objektivno poročati o dogajanju v Sloveniji in po svetu vendar tega ne počne.

“V Slovenski Demokratski Mladini ugotavljamo, da je program, ki ga oddaja RTV pristranski, nekvaliteten in aktivističen. Z razočaranjem opažamo, da je RTV samo še eden izmed podsistemov družbe, ki služi interesom domače tranzicijske levice, ki je s spretnim kadriranjem ideološko ustreznih novinarjev ustvarila ustanovo, ki pogosto poroča v nasprotju s temeljnimi členi slovenske ustave,” je poudarila Maja Bašelj.Dodala je še, da je poleg navedenega RTV iz finančnega vidika neučinkovito ustanova, ki neodgovorno porablja davkoplačevalska sredstva.

V SDM opozarjamo tudi na dejstvo, da bi z ukinitvijo obveznega RTV prispevka povečali razpoložljivi dohodek gospodinjstev, hkrati pa bi preko povečane potrošnje vplivali na izboljšanje klime v gospodarstvu. Prepričani smo, da imajo državljani Republike Slovenije temeljno pravico odkloniti storitev, ki je sicer dosegljiva na trgu.

Žan Mahnič je poudaril, da se v zadnjem času v javnosti vrsti vedno več pobud o ukinitvi obveznega plačevanja RTV prispevka, državljani vedno pogosteje izražajo nezadovoljstvo nad delovanjem javne RTV hiše. Mahnič je napovedal, da bo SDM zbirala podpise v vseh večjih slovenskih krajih, potem pa bomo te podpise “predali predsednici Komisije za peticije, človekove pravice in enake možnosti Evi Irgl in pričakujemo, da se na to našo pobudo odvije tudi seja komisije, kjer bi razpravljali in soočili različna stališča, različna mnenja.”

Mahnič je zaključil z mislijo, da SDM vodi vrednota svoboda in prepričan je, da v svobodni družbi ne sme in ne more nihče nikogar prisilit, da plačuje nekaj, česar ne želi ali ne potrebuje.

Celotna izjava za javnost je na voljo v prilogi.

Tukaj se nahaja obrazec za zbiranje podpisov, ki ga lahko natisnete in izpolnjenega izročite našemu predstavniku ali nam ga pošljete po pošti.

NK_SDM_2010511_1

 

Deli z ostalimi na priljubljenem družbenem omrežju
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone