Seminar RSI v Budimpešti

Seminar RSI v Budimpešti

Seminar RSI v Budimpešti

V preteklih dneh sva se Gašper Pečar in Maja Urbanc iz Slovenske demokratske mladine udeležila seminarja v organizaciji RSI (Robert Schuman Institute) v sodelovanju s KAS (Konrad-Adenauer-Stiftung) v Budimpešti. Dogodek je potekal v dveh delih, prvič od 11.-14. marca in še enkrat od 15.-18. aprila pod naslovom “CITYCHANGERS: Sustainable development on the local level”. Kot je razvidno iz naslova, je bil namenjen odločevalcem na lokalni ravni. Dogodka se je udeležilo 17 mladih politikov iz Hrvaške, Bosne, Srbije, Slovenije, Bolgarije, Romunije in Madžarske. Slovenska delegacija je bila kar številčna, poleg dveh udeležencev iz podmladka SDS sta na seminarju sodelovala še dva predstavnika Nove generacije SLS in ena predstavnica podmladka Mlade Slovenije.

V prvem delu smo se ukvarjali z odgovorno uporabo naravnih in energetskih virov. Predavatelji so se osredotočili predvsem na pojem trajnostnega razvoja, ki so ga želeli približati udeležencem, prav tako pa smo imeli priložnost spoznati predstavnike nekaterih podjetjih, ki to vizijio udejanjajo v svojih poslovnih filozofijah. Drugi, aprilski del seminarja pa je potekal pod naslovom »Greening the economy«, v katerem smo še podrobneje spoznali prihodnost na področju zelene ekonomije ter se preizkusili tudi v različnih delavnicah na to temo.

Prepričana sva, da je bil seminar, ki sva se ga udeležila, odlična priložnost za razširitev svojih znanj o že omenjenih in vsekakor zelo aktualnih temah, prav tako pa možnost za spoznavanje novih ljudi ter izmenjavo izkušenj in dobrih praks v posameznih državah.

Maja Urbanc

 

RSI 2 RSI 3

RSI 5 RSI 4

Deli z ostalimi na priljubljenem družbenem omrežju
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone