Skupna novinarska konferenca pomladnih podmladkov o glasovanju PROTI

Skupna novinarska konferenca pomladnih podmladkov o glasovanju PROTI

Skupna novinarska konferenca pomladnih podmladkov o glasovanju PROTI

Na povabilo Slovenske demokratske mladine je v sredo, 9. decembra potekala skupna novinarska konferenca Slovenske demokratske mladine, Mlade Slovenije in Nove generacije Slovenske ljudske stranke.

Stališča in argumente proti noveli zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih so predsednik Slovenske demokratske mladine Žan Mahnič, podpredsednica Mlade Slovenije Bojana Petković in podpredsednik Nove generacije Slovenske ljudske stranke Daniel Valentine.

Predsednik Slovenske demokratske mladine in poslanec SDS Žan Mahnič je v uvodu povedal, da s skupno novinarsko konferenco želijo pozvati vse mlade, da v nedeljo, 20. decembra, odidejo na referendum in glasujejo proti noveli zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih (ZZZDR).
Predsednik SDM meni, da je desnica močna takrat, kadar so skupaj in se povežejo. »Zato se nadejam, da je današnja konferenca naznanilo, da se v Slovenijo vrača pomlad, in da bomo v Sloveniji sledili številnim državam, v katerih je na zadnjih volitvah v zadnjem letu zmagala desnica,« je izrazil upanje poslanec SDS Žan Mahnič.

V začetku letošnjega leta je Združena levica ob podpori ostalih socialističnih strank izvedla frontalni napad na zdravo pamet. Tisto, kar jim ni uspelo z družinskim referendumom, so potem udejanili z novelo ZZZDR. »S tem, ko so zakonsko zvezo kot skupnost moža in žene spremenili v zakonsko zvezo kot življenjsko skupnost dveh oseb, so razvrednotili pomen zakonske zveze, katere primarni cilj je zasnovanje družine. Zato v SDM menimo, da sta si odstavka v tretjem členu nasprotujoča, saj vemo, da zaradi naravnih danosti lahko družino zasnujejo samo heteroseksualni pari, homoseksualni pari pa ne,« je prepričan predsednik SDM.

Po besedah poslanca SDS Žana Mahniča so v Slovenski demokratski mladini zato upravičeno lahko zaskrbljeni glede pojava potencialne trgovine z otroki pa tudi, da se bo v Sloveniji povečalo število zlorab nadomestnega materinstva.

Zato je Žan Mahnič vse mlade pozval, da se udeležijo referenduma in glasujejo proti posvojitvam otrok v istospolne skupnosti in zlorabam otrok ter s tem zaščitijo tradicionalno krščansko družino, ki jo sestavljajo oče, mama in otroci.

»Reči moramo jasen ne marksistični degradaciji družbe in jasen ne teoriji spola. 15. člen ZZZDR predvideva, da morajo šolski sistem, socialne in zdravstvene ustanove vzgajati državljanke in državljane v skladu z novelo zakona, kar pa odpira teorijo spola tudi v šole,« je opozoril poslanec Mahnič. Tako bo potreben nov učni načrt, po katerem se bo otroke pripravljajo na to, da si sami izberejo spol, saj teorija uči, da se ne rodimo kot moški in ženske, ampak da nas mora družba tako vzgajati, da si sami izberemo spol.

»Teorija spola je napad na zdravo pamet in niso napredni tisti, ki podpirajo to novelo. Če je v naši državi napredno tisto, kar vodi k propadu družbe in družine, potem me resno skrbi, kakšne zakone bo še predlagala vladajoča socialistična koalicija z nekaterimi sateliti v opoziciji,« je zaključil predsednik SDM Žan Mahnič.

Bojana Petković iz Mlade Slovenija je povedala, da se zavzemajo za ureditev pravic istospolnih na primerljiv način kot so urejene za raznospolne, ampak ne na račun posvojenih otrok in izničenja zakonske zveze med moških in žensko.

»Zavzemamo se, da se otroke posvaja izključno v družine z očetom in mamo, ker je to za otroke optimalno okolje,« je poudarila podpredsenica Msi in pojasnila, da študije niso pokazale, da bi bilo drugače.

»Še bolj nas skrbi to, da zakon ne predvideva ugovora vesti, kar ni demokratično in Slovenija se zavzema za demokracijo in tudi naša stranka.« V Mladi Sloveniji po besedah Bojane Petković še menijo, da je treba zagotoviti otroku čim bolj optimalno in stabilno okolje.

Daniel Valentine, podpredsednik Nove generacije Slovenske ljudske stranke je uvodoma opozoril, da vlada Mira Cerarja in ministrstvo za delo nimata ustreznih rešitev, kako zmanjšati brezposelnost mladih in odpirata teme, ki umetno delijo slovenski narod.

»V času, ko bi morala vlada Mira Cerarja in resorno ministrstvo storiti vse in še več, da omogočita boljše življenje slehernemu mlademu človeku, se ukvarjata s tematiko, ki vzpodbuja nestrpnost in sovraštvo,« je bil odločen Valentine in nadaljeval z vprašanjem: »Mar je vzpodbujanje sovraštva med ljudmi tisto sporočilo, ki ga želi vlada sporočiti mladim?«

Za Novo generacijo SLS je temelj družina moža in žene, ki se jima kasneje pridruži še otrok. To pa ne pomeni, da se ozirajo proč, ko na ulici srečajo dva istospolna partnerja, je pojasnil Valentine.

»Tako kot trava ne more biti modra, kot sonce ne more biti zeleno, morje ne rumeno, ker je tako ustvarjeno od Boga, višje sile oziroma od česarkoli v kar verujete, tudi družina ne more biti drugačna kot skupnost moža in žene ter njunih rojenih ali posvojenih otrok,« je bil slikovit podpredsednik NG SLS.

Ob koncu je Daniel Valentine pozval k udeležbi na refendumu 20. decembra in glasovanu proti razvrednotenju slovenske družbe, proti politiki, ki se nenehno trudi ustvariti sovraštvo med slovenskih narodom.

Na novinarsko vprašanje, kako komentira dejavnost Študentske organizacije Univerze v Ljubljani, ki se je vključila v referendumsko kampanjo in poziva, naj študenti podprejo novelo ZZZDR, je poslanec SDS Mahnič odgovoril, da »po mnenju Slovenske demokratske mladine ta poteza ni primerna, saj je članstvo v ŠOU obvezno, organizacija pa naj bi predstavljala mnenja vseh študentk in študentov. Mnenja slednjih so seveda različna, zato nas čudi, da se je predsednik Rok Likovič odločil za takšno potezo. V SDM smo se o tem pogovarjali in očitno bo potrebno poseči v kakšen zakon glede študentskega organiziranja in odpraviti anomalije.«

V Mladi Sloveniji po besedah Bojane Petković menijo, da predsednik ŠOU lahko izraža svoje lastno mnenje, ne pa mnenja v imenu organizacije, kjer so člani študenti z različnimi mnenji, to je nedopustno. »Nedopustno se nam zdi tudi, da župan Ljubljane Zoran Janković izobeša mavrično zastavo, da je grad v mavričnih barvah in da zahteva od svojih sodelavcev, da se pridejo slikat pred magistrat, ne glede na njihovo prepričanje.«

Daniel Valentine iz Nove Generacije SLS meni, da se Študentska organizacija ne bi smela spuščati v to področje, saj je članstvo v njej obvezno za vse študente. »Vrednota našega podmladka je družina. Spoštujemo vse drugače misleče, da bi pa to Študentska organizacija zastopala, se nam zdi sporno.«

 

Deli z ostalimi na priljubljenem družbenem omrežju
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone