Slovenija, prebudi se!

Slovenija, prebudi se!

Slovenija, prebudi se!

Danes je Evropa zavita v črnino. 13. 11. 2015 je postal dan, ki se bo zapisal v srca Evropejcev. Dan, ki bo, upam, odprl oči tudi tistim, ki menijo, da trenutne migracije v Evropo ne bodo prinesle novih terorističnih napadov.

Trenutno sem študentka podiplomskega študija obramboslovja in še ne teden dni nazaj smo se v okviru predmeta Sodobni terorizem pogovarjali o nedavnih terorističnih napadih v Evropi. Precej oddahnjeno smo odkrili, da le-teh v bližnji preteklosti na tleh Evrope ni bilo veliko. A z današnjim dnem bomo na to gledali drugače – 150 potrjenih žrtev terorističnih napadov v Parizu, preko 200 ranjenih! Kdaj se bo Evropa prebudila in končno zaprla svoje meje? Žal mi je beguncev, ki so se v Evropo odpravili v strahu pred vojno in v želji po boljšem življenju, a če je med vsemi tisoči beguncev le eden tak, ki v Evropo vstopa z namenom širjenja nestrpne ideologije in z namenom izvajanja terorističnih napadov, je to dovolj.

Danes Pariz, jutri Ljubljana. Družabna omrežja so polna izrazov sočutja družinam ubitih in izrazov strahu pred še hujšimi napadi. Po številnih definicijah je terorizem nelegalno dejanje, uporaba sile proti ljudem ali premoženju z namenom prestrašiti ali prisiliti vlado, civilno populacijo ali del nje v nek cilj – politični ali družbeni. Z napadi na naša glavna mesta je teroristom uspelo točno to. Med ljudmi se je naselil strah pred novimi napadi, kar bo mogoče res prineslo k hitrejšem iskanju in morebiti tudi sprejemanju določenih protiukrepov. Hkrati pa bo ta strah povzročil, da se bomo ljudje zapirali sami vase v dneh, ko bi morali stati skupaj! Evropa je resda združena, a vsaka država mora tudi sama znati vzpostaviti določeno protiobrambo – tu se strinjam z besedami dr. Črnčeca iz današnjega komentarja dogodkov v Parizu: »Za Slovenijo pa mora to biti poduk, da je edina dolgoročna varnostna politika preprečitev islamizacije, arabizacije in šeriatizacije naše družbe. Danes, ko vemo, da to še ni prepozno!«

Danes mogoče res ni prepozno, a moramo se zavedati, da lahko že jutrišnji dan prinese nove žrtve, nove napade, kar že obljubljajo tudi skrajneži, ki so prevzeli odgovornost za napade v Parizu. Med številnimi begunci se skrivajo skrajneži, tu ni nobenega dvoma. Z vsakim vlakom, ki ga Evropa sprejme, dopuščamo večjo možnost vstopa skrajnih sil, katerih namen je islamizacija Evrope in zatiranje njenih krščanskih korenin, krščanskega prebivalstva. Vem, da ne smemo terorističnih napadov enačiti z islamom, a na žalost je iz napada v napad to težje.

Evropa se prebuja, kdaj ji bo sledila Slovenija?

Andreja Pintar

Kolumne izražajo stališča avtorjev in ne nujno tudi stališče Slovenske demokratske mladine ali uredništva portala sdm.si.

Deli z ostalimi na priljubljenem družbenem omrežju
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone