Slovenska demokratska mladina na konferenci YEPP v Milanu

Slovenska demokratska mladina na konferenci YEPP v Milanu

Slovenska demokratska mladina na konferenci YEPP v Milanu

Delegacija Slovenske demokratske mladine se je udeležila Konferenca predsednikov podmladkov Evropske ljudske stranke (YEPP), ki je potekala v Milanu med 15. in 18. februarjem. Dogodka se je udeležilo 120 delegatov iz več kot 30 evropskih držav. Našo delegacijo je vodil predsednik SDM Žan Mahnič, pridružila pa sta se mu tudi Matevž Malčič, kandidat in najverjetnejši novi mednarodni sekretar SDM ter Marcel Palčnik, član izvršilenga odbora SDM. Razpravljajo se je predvsem o aktualnih političnih vprašanjih, ter kako mladi vidimo prihodnost dela v EU.

Program se je začel v četrtek 15. februarja v poslopju Microsoft Italija, kjer sta nas naprej prijetno pozdravila predsednik YEPP-a Andrianos Giannou in Margherita Movarelli, projektna vodja Wilfried Martens Centra za evropske študije. Sledil je nagovor Paole Cavallero, direktorice za trženje Microsoft Italija, na temo Ženske in tehnologija. Sledila je še večerja ob prijetnem neformalnem druženju z ostalimi člani YEPP-a.

V petek 16. februarja je potekala delovna skupina kjer smo obravnavali in pripravljali nove resolucije za morebitno sprejetje v soboto. Nato je sledilo kosilo in premestitev v Acquario Civico, kjer sta potekali okrogli mizi Poklicno izobraževanje v dobi avtomatizacije ter “V Evropi ni prostora za stare ideje: kaj želijo mladi podjetniki”. Po zaključku je sledil še ogled medijske hiše Mediaset, predstavitev njihove zgodovine ter njihov odziv na spremembe v medijskem prostoru kot posledice IKT revolucije.

Sobotno konferenco so predsedniki podmladkov začeli zgodaj s skupnim zajtrkom v Palazzo Marino, kasneje pa smo se jim za potek konference pridružili še ostali delegati. Eden izmed pomembnih trenutkov je bilo sprejetje resolucije o migrantski krizi, ki sta jo vložila sestrska podmladka iz sosednjih Italije in Madžarske. Sledile so še ostale resolucije, po kratkem odmoru pa smo sprejeli še YEPP-ove predloge o prihodnosti Evropske unije in o prihodnosti dela v Evropi, kar je tudi bil glavni cilj milanske konference. Po zaključku je sledila še večerja in prijetno druženje z debato in izmenjavo mnenj s kolegi iz celotne Evrope.

 

 

Deli z ostalimi na priljubljenem družbenem omrežju
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone