Tinkara Oblak izvoljena v vodstvo Evropskega mladinskega foruma

Tinkara Oblak izvoljena v vodstvo Evropskega mladinskega foruma

Tinkara Oblak izvoljena v vodstvo Evropskega mladinskega foruma

V soboto, 22. novembra 2014 je v Cluju v Romuniji potekal kongres Evropskega mladinskega foruma. Glavni namen kongresa je bila obravnava stanja mladih po Evropi ter volitve novega vodstva, ki bo z delom nastopilo 1.1.2015.

Za članico vodstva je bila izvoljena Slovenka Tinkara Oblak, sicer mednarodna sekretarka Slovenske demokratske mladine in predstavnica podmladka Evropske ljudske stranke. Gre za izjemen uspeh, ki ga lahko primerjamo z enim največjih uspehov Slovenske demokratske mladine v svoji zgodovini.

Izvoljeno vodstvo Evropskega mladinskega foruma:

Predsednica: Johanna Nyman (Mladinski svet Finska),
Podpredsednika: Joan Conca Domenech (Mladinski svet Španija), Luis Alvarado Martinez (AEGEE),
Člani vodstva: Márcio Barcelos (WOSM), Stefano Beccari (Mladinski svet Italija), Dejan Bojanic (OBESSU), Doru Curoşu (Mladinski svet Moldavija), Bérénice Jond (Mladinski svet Francija), Lora Lyubenova (ECOSY), Tinkara Oblak (YEPP) in Ida Sørensen (Mladinski svet Danska).

Evropski mladinski forum je organizacija, ustanovljena s strani mladinskih organizacij; danes jo sestavlja 99 nacionalnih mladinskih svetov in mednarodnih nevladnih organizacij, ki so tudi same krovne organizacije. Tako YFJ združuje več 10 milijonov mladih iz vse Evrope, in sicer z namenom zastopanja njihovih skupnih interesov.

Deli z ostalimi na priljubljenem družbenem omrežju
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone