Udeležili smo se posveta mladinskega sektorja 2015

Udeležili smo se posveta mladinskega sektorja 2015

Udeležili smo se posveta mladinskega sektorja 2015

V petek, 3. decembra, smo se na Brdu pri Kranju udeležili posveta mladinskega sektorja 2015, ki ga pripravljata Mladinski svet Slovenije in Urad Republike Slovenije za mladino.

Slovensko demokratsko mladino sta zastopala Matej Zorko, generalni sekretar SDM in Sanja Slemenšek, sicer tudi podpredsenia MSS. Prisoten je bil tudi poslanec SDS v DZ Tomaž Lisec.

Uvodne nagovore so imeli dr. Peter Debeljak, direktor Urada za mladino in Tin Kampl, predsednik MSS in ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Majo Makovec Brenčič. Vsi so poudarjali pomen mladinskih organizacij in mladinskega dela ter se zavzemali za več posluha za mlade s strani politike.

Sledila so krajša predavanja Patricie Čular, dr. Tomaža Deželana ter Mateja Cepina. Spregovorili so o aktualnih dilemah in prihodnosti mladinskega sektorja.

Drugi del posveta je bil na delovne skupine:  o strukturiranem dialogu, financiranju mladinskih programov iz evropskih sredstev, nacionalni poklicni kvalifikaciji mladinski delavec oz. mladinska delavka in podpori in razvoju mladinskih politik in mladinskega dela na lokalni ravni.

Namenjeni so bili razpravam in oblikovanju skupnih zaključkov. Zastavlja se vprašanje, koliko bo Vlada oz. pristojno ministrstvo vsa ta priporočila s strani delavcev v mladinskem sektorju tudi zares izvajala, glede na to, da je že nekaj let ni bila dve leti zapored na posvetu prisotna ista oseba v vlogi resornega ministra.

Brdo MSS 1 Brdo MSS 2 BRdo MSS 3

Deli z ostalimi na priljubljenem družbenem omrežju
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone