V novo šolsko leto zopet vstopamo neustavno!

V novo šolsko leto zopet vstopamo neustavno!

V novo šolsko leto zopet vstopamo neustavno!

Ob začetku novega šolskega leta 2018/2019 želimo v podmladku Slovenske demokratske stranke vsem učencem in dijakom obilo vedoželjnosti, uspeha in poguma pri udejstvovanju v šolskih in obšolskih dejavnostih!

Letošnji začetek šolskega leta sovpada z imenovanjem nove levičarske vlade šestih koalicijskih strank LMŠ, SD, SMC, Levica, SAB in DeSUS. Jutri bodo v Državnem zboru zaslišanja bodočih ministrov, med drugim tudi kandidata za ministra za izobraževanje, dr. Jerneja Pikala. V SDM smo pripravili vprašanja, ki jih bodo poslanci Slovenske demokratske stranke naslovili nanj v zvezi z izobraževalnim sistemom.

V Slovenski demokratski mladini ugotavljamo, da je področje izobraževanje zadnja štiri leta pod vlado mira Cerarja nazadovalo, obeti za naprej pa so prav tako slabi. Najprej naj spomnimo na odločbo Ustavnega sodišča RS, na podlagi katere bi morala imeti Republika Slovenija že dve leti izenačeno financiranje programa tako javnih kot tudi zasebnih šol. Slednjih je v Sloveniji le 1 %. Vlada Mira Cerarja, ki jo je sicer vodil doktor ustavnega prava, žal ni zmogla toliko poguma in modrosti, da bi spoštovala sodbo Ustavnega sodišča RS in je tako v svojem mandatu ravnala neustavno. S tega mesta pozivamo bodočega ministra za izobraževanje dr. Jerneja Pikala, da odpravi neustavno stanje in spoštuje odločbe Ustavnega sodišča RS!

V SDM si želimo, da bi slovenski izobraževalni sistem učencem in dijakom podal odlično, predvsem pa uporabno znanje, ki ga bodo lahko kasneje pametno izkoristili na delovnih mestih, bodisi v gospodarstvu bodisi v javnem sektorju. Zagovarjamo stališče, da potrebujemo šolski sistem, ki ne bo birokratiziran in bo naravnan tako, da bo omogočal odkrivanje talentov vsakega posameznika. Da bo razvijal ustvarjalnost, inovativnost in spodbujal kritično mišljenje šolajočih. Ker je naša družba v čedalje globlji krizi vrednot, smo mnenja, da v osnovnih in srednjih šolah potrebujemo vrednostni sistem in vzgajanje mladih v duhu domoljubja.

V SDM bomo preko poslanske skupine SDS v Državnem zboru RS tudi v tem mandatu predlagali spremembe in ukrepe, ki bodo izboljšali stanje v osnovnih in srednjih šolah. Učenci in dijaki se zato lahko zanesete na nas! Hkrati vas pozivamo, da nam na tajnistvo@sdm.si posredujete svoje predloge in mnenja, ki se vam bodo porodila tekom šolskega leta.

 

Srečno in uspešno šolsko leto vam želimo,

Slovenska demokratska mladina

Deli z ostalimi na priljubljenem družbenem omrežju
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone