V SDM zbiramo šolske potrebščine

V SDM zbiramo šolske potrebščine

V SDM zbiramo šolske potrebščine

Predsednik SDM in poslanec DZ RS Žan Mahnič in podpredsednik občinskega odbora SDM Maribor ter član Izvršilnega odbora SDM Matej Lesjak sta na današnji tiskovni konferenci v Mariboru predstavila projekt zbiranja šolskih potrebščin za socialno ogrožene otroke, ki poteka pod okriljem podmladka SDS.

Matej Lesjak je predstavil slabo socialno sliko Maribora, ki je rezultat neizpolnjenih obljub mariborskega župana Andreja Fištravca in Vlade Republike Slovenije. Ker se pod vlado Mira Cerarja o Mariboru govori kot o socialni bombi, se je podmladek SDS v Mariboru odločil, da mariborskim osnovnošolcem, ki prihajajo iz socialno ogroženih družin, pomaga z zbiranjem šolskih potrebščin. Občanke in občani Maribora lahko šolske potrebščine prinesejo na sedež MO SDS Maribor, Partizanska cesta 12, Maribor.

Predsednik SDM in poslanec DZ RS Žan Mahnič pa je pozval državljanke in državljane Republike Slovenije, da do 31. avgusta, kolikor časa traja akcija zbiranja šolskih potrebščin, vse šolske potrebščine, ki jih ne potrebujejo, pošljejo na naslov SDM, Trstenjakova 8, 1000 Ljubljana. Vse zbrane šolske potrebščine bodo potem člani podmladka zbrali in jih na predlog lokalnih odborov Rdečega križa, Karitasa in šolskih skladov razdelili med socialno ogrožene otroke.

Za vse podarjene šolske potrebščine se vam v SDM že vnaprej zahvaljujemo!

nk sdm šolske foto: Sašo Bizjak, Večer

sdm nk

Deli z ostalimi na priljubljenem družbenem omrežju
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone