Vlada Mira Cerarja ne ponuja celovite in dolgoročne vizije reševanja problematike mladih

Vlada Mira Cerarja ne ponuja celovite in dolgoročne vizije reševanja problematike mladih

Vlada Mira Cerarja ne ponuja celovite in dolgoročne vizije reševanja problematike mladih

V Slovenski demokratski mladini pričakujemo od predsednika Vlade Republike Slovenije Mira Cerarja v prihodne precej več, saj do danes ni bilo prav nič govora o problematiki mladih.

V predvolilni kampanji so mnoge politične stranke na dolgo in široko izpostavljale, da je ena izmed prioritet reševanje problematike mladih. Vse do danes se na področju reševanja problematike mladih ni storilo prav nič. Stanju na področju problematike mladi je alarmantno in vsak zamujen dan še dodatno poslabšuje današnje stanje.

Z rebalansom proračuna se je dodatno omogočilo zadolževanje, in sicer kar za dodatno milijardo. Mladi smo največji poraženci krize ter tudi brezidejnih politik s strani Alenke Bratušek in Mira Cerarja, ki zgolj podaljšujeta trenutno stanje. Dolgovi, ki so posledica zadolževanja v preteklih letih, bodo močno otežili življenje mlade generacije in prihodnjih rodov.

Na področju mladinske politike smo v podmladku Slovenske demokratske stranke razočarani nad slabo realizacijo Nacionalnega programa za mladino, saj ukrepi zamujajo in niso celoviti. Od Mira Cerarja ter ministrice gospe Setnikar Cankarjeve pričakujemo, da bosta čim prej pristopila k dialogu z mladinskim sektorjem in sistemskemu reševanju problematike mladih, tako na področju izobraževanje, zaposlovanja in osamosvajanja mladih.

Ob tem pa predlagamo, da Miro Cerar preide od besed tudi k dejanjem ter vključi v Ekonomsko socialni svet tudi vsaj enega predstavnika mladih.

 

Slovenska demokratska mladina

Deli z ostalimi na priljubljenem družbenem omrežju
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone