Zasedanje IYDU v Sloveniji

Zasedanje IYDU v Sloveniji

Zasedanje IYDU v Sloveniji

Slovenska demokratska mladina bo od 26. februarja do 1. marca gostila prvo zasedanje podmladka Mednarodne demokratske zveze (IYDU – International Young Democrat Union) v Sloveniji.

banner iydu slo

Mednarodna demokratska zveza je zveza več kot 80 konzervativnih in krščanskih strank, ki je bila ustanovljena leta 1983. Med glavnimi ustanovitelji sta bila takratna britanska premierka Margaret Thatcher in nemški kancler Helmut Kohl.

Podmladek mednarodne demokratske zveze, ki bo prvič zasedal v Sloveniji, se zavzema za liberalno demokracijo, svobodo posameznika, individualizem in svobodno – tržno ekonomijo ter zavrača vse ideje socializma. Skozi organizacijo članice razpravljajo o geopolitični situaciji in si izmenjujejo mnenja ter primere dobrih praks iz svojih držav.

Zasedanje bo potekalo pod geslom “krepljenje demokratičnih institucij in vladavine prava”.

V okviru zasedanja in 4-dnevnega obiska Slovenije bo mednarodne goste na Mestni občini Ljubljana sprejela podžupanja Tjaša Ficko in mestna svetnica iz vrst SDM Maja Urbanc, ogledali si bodo predsedniško palačo in obiskali Državni zbor RS, kjer jih bosta sprejela poslanca iz vrst podmladka SDS Andrej Čuš in Žan Mahnič. Srečali se bodo tudi s predsednikom SDS Janezom Janšo, ki ga je IYDU v času, ko je bil politični zapornik, močno podpiral tudi z resolucijami. Predstavnike IYDU bo sprejela tudi evropska poslanska Romana Tomc.

Deli z ostalimi na priljubljenem družbenem omrežju
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone