Kontakt: tajnistvo@sdm.si

SDM na Konferenci YEPP v Romuniji - Slovenska demokratska mladina

08
Feb

Slovenska demokratska mladina je nadaljevala svoje aktivno mednarodno sodelovanje na zadnji Konferenci podmladkov Evropske ljudske stranke (YEPP) v Bukarešti, ki je potekala 21. in 22. septembra. Glavna tematika je bila »Prihodnost mobilnosti: Migracije in demografija«, istočasno pa so tudi potekale priprave za prihajajoči Kongres YEPP-a v Atenah.

Konferenca se je pričela z delovnim kosilom v petek, kateremu je sledila okrogla miza z naslovom »Migracija usposobljenih in beg možganov: kako zaustavili ali celo obrniti beg možganov?« Le-tej je sledila razprava dveh delovnih skupin, prva o političnem programu podmladka v prihodnjih dveh letih, druga o internih pravilih podmladka.

Program smo nadaljevali naslednji dan v romunskem parlamentu, kjer smo poleg rednih razprav imeli priložnost poslušati in izmenjati mnenja s predsednikom sindikata Cartel-Alfa o »Četrti industrijski revoluciji in virtualni migraciji dela« ter Hunor Kelemen-om, predsednikom Demokratičnega zavezništva Madžarov v Romuniji. Polni delovni dan smo kot po navadi zaključili v prijetni družbi naših mednarodnih kolegov in se poslovili v pričakovanju hitrega ponovnega srečanja v Atenah.